Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért támogatja Putyint az átlagorosz?

Sok nyugati nem érti, az átlagorosz miért áll ki ilyen erősen Putyin elnök mellett?

Természetesen sok nyugati csak az erősen cenzúrázott nyugati médiákból tájékozódik, melyek szerint Putyin valamiféle véreskezű, idegen területeket hódítani akaró diktátor, aki hihetetlen módon elnyomja a lakosságot, ezért az orosz átlagember nem mer megszólalni se.

A valóság természetesen egészen más. Oroszország demokrácia immár 25 éve, minden alapvető emberi és politikai jog messzemenően érvényesül, s rendszeresen teljesen szabad és demokratikus választásokon dönt az orosz nép arról, ki vezesse az országot.

Összehasonlítás 1995 és 2015 között:

GDP: 800 milliárd dollár / 2,7 billió dollár

GDP/fő (vásárlóértéken): 3900 dollár / 24300 dollár

havi nettó átlagbér  75 dollár / 420 dollár

küldő adósság a GDP százalékában: 16 % / 12 %

GDP rangsorbeli helyezés a világban: 13. hely / 9. hely

Már  a gazdasági adatok is sokatmondóak. S természetesen ez nem minden. Putyinnak fontos más intézkedései is voltak azonban.

A Jelcin-kor jellemzői:

  • jelentős nyomor, nagy szegénység,
  • maffiák és oligarchák uralják az országot,
  • nyugati komprádor réteg irányítja a társadalmat,
  • nyugati. liberális érdekeket propagáló médiák nyomasztó túlsúlya,
  • katonailag gyenge helyzet, a hadsereg felszerelése elavult, a katonák nem kapnak rendesen bért se,
  • az ország vagyona folyatosan folyik ki nyugatra.

Ezzel szemben a Putyin-kor:

  • a nyomor megszűnt, a szegénység erősen visszaszorítva,
  • a maffiák likvidálása és az oligarchák szarvának letörése,
  • a nyugati ügynökök kizárása a hatalomból,
  • a liberális médiák marginálisak, a fő teret az oroszpárti médiák foglalják el,
  • az ország védelmének drasztikus megerősítése, hatalmas fejlesztések, világszínvonalú technikai szint elérése, a katonák életszínvonala az átlag feletti,
  • az ország vagyona az országban marad és a saját gazdaságot erősíti.

Ezek után teljesen világos, miért nem hajlandó az orosz átlagember liberális pártokra szavazni. Az orosz liberálisoknak egyedül Moszkvában és Szentpéterváron van bizonyos korlátozott népszerűsége. (A legutolsó elnökválasztáson a liberális jelölt 4. lett, országosan összesen 8 %-ot kapva, a szavazatok zöme a két várásból jött. A legutolsó parlamenti választáson a liberálisok 4 %-ot kapva kiestek*  a parlamentből, viszont Moszkvában 9 %-ot kaptak, Szentpéterváron pedig 12 %-ot!)

* a teljes egészében listás orosz választási rendszerben 7 % a parlamenti küszöb, ennyit kell legalább elérni mandátumszerzéshez (engedmény a legalább a 5 %-ot elért pártok számára, hogy kapnak 1 darab mandátumot)

2 Tovább

Antiliberalizmus, illiberalizmus

Gyakori demagóg, ballib érv, hogy aki antiliberális, az a szabadság ellensége és a diktatúra híve.Semmi sem hamisabb ennél.

Aki antiszocialista, az nem társadalomellenes, csupán ellenzi a szocializmus eszméjét.

Aki antikonzervatív, az nem hagyományellenes, csupán ellenzi a konzervatívizmus eszméjét.

Aki antikommunista, az nem közösségellenes, csupán ellenzi a kommunizmus eszméjét.

Ugyanígy: aki antiliberális, az nem szabadságellenes, csupán ellenzi a liberalizmus eszméjét. Ennyi, s nem több.

0 Tovább

Drábik és a hülyeség

Kiváncsiságból, Cordon unszolására meghallgattam a híres videót. Szinte teljes egészében tömény zagyvaság.

Főbb butaságok:

1. Jézus a pénzhatalom ellen tanított. Nem, nem tanított, Jézusnak nincs semmilyen politikai tanítása. A pénzváltók kiűzése a templomból mint a pénzhatalom elleni harc elmélet röhejes.
2. Jézus Istene nem ugyanaz, mint a zsidó Isten. De ugyanaz. A "bosszúállás Istene" és a "megbocsátó Isten" ellentét csak a kereszténységet nem értők bomlott agyában létezik.
3. Jézus tanítása és a judeo-keresztény vallás két külön dolog, az utóbbi az előbbi elferdítése. Közismert ateista halandzsa, vicces ugyanezt most szélsőjobbos nézőpontból visszahallani. Sajnos a magyar szélsőjobb súlyosan fertőzött a keresztényellenes újpogány tanokkal.
4. Jézus nyomán igazságos állam jött létre. Nem jött létre, Jézus nem akart soha semmilyen államot építeni. Drábik keveri a kereszténységet az iszlámmal.
5. A kereszténység tiltotta a kamatot. Nem igaz, csak az uzsorakamatot tiltotta.
6. A zsidók találták ki a kamatot. Nem igaz, a kamat akkor is létezett már, mikor még nem volt egy zsidó se a világon.
7. Izabella királynő és a "córdobai muszlim kalifátus". A gond csak az, hogy Izabella a XV. sz. végén uralkodott, Córdoba pedig a XIII. sz. óta nem muszlim. Drábik keveri a granadai emirátussal.
8. 300 askenázi zsidó bankár uralja a világot. Röhejes ostobaság.
9. A zsidók segítették hatalomra Hitlert, Izrael létrehozása céljából. Ugyanaz.

Ami Drábik mondanivalójának baloldali szellemiségű részét illeti, igaza van. De semmi újat nem mond, közismert közhelyeket mond: pl. ha a társadalomban túl nagy a vagyoni különbség, a szegények jogai kisebbek lesznek a gazdagokénál. Igen, így van, na és?

Szóval a pogány Drábik foglalkozzon közgazdaságtannal, ami a szakmája, s ne halandzsázzon vallásról, s legfőképp meg ne káromolja a kereszténységet. Zsidó összeesküvéselméleteivel pedig csak lejáratja a kevés értelmeset is, amit mond.

0 Tovább

Cameron és Orbán

Kialakulóban van egy cseh-lengyel-magyar-szlovák antibrüsszelita blokk, ez nagyon jó hír.

Az EU távlati célja az egység, azaz abszurdum az egyes tagállamokat külön kezelni, ahogy ezt most Cameron akarná. Ha pedig tényleg ezt akarja az egyik magország (Anglia), akkor a periféria ebbe esetleg bele is egyezhet, ha kap cserébe valamit. 

Jelenleg Lengyelország ellen koordinált brüsszelita támadás van folyamatban (mértéke sokkal nagyobb, mint az Orbán elleni hasonló akciók), s a lengyelek bizony hajlandók lesznek a támadás leállításáért cseréne megadni Londonnak azt, amit akar. S a lengyel kormány maga mellett tudhatja Csehországot, Magyarországot és Szlovákiát, sőt valószínűéeg Horvátországot és Szlovéniát is. (A szlovén nép épp most decemberben törölte el népszavazáson a márciusban bevezetett egynemű "házasságot" hatalmas többséggel, azaz ezzel jelezte: az eddig keleti mintaállamnak számító Szlovénia sem hajlandó meghajolni a brüsszeliták előtt.)

Viszont hozzá kell tenni: ha megbomlanak az alapok, vége az EU-nak. De jelenleg talán ez a kisebbik rossz.

Nem engedhetjük meg egy liberális, antihumanista, háttérhatalmista EU-szuperállam létrejöttét, ezt a szörnyet agyon kell verni még kölyökkorában! Egyébként egy keresztény alapú, emberközeli EU-szuperállammal semmi gond, azaz nem a nemzetországi különállás a cél, ez csak eszköz lehet. A végcél az EU liberális alapjaink lecserélése humanista alapokra.

Ismétlem: észre kell venni a lényeget: kialakulóban van egy cseh-lengyel-magyar-szlovák antibrüsszelita népi blokk, s ez nagyon jó hír. Valójában ez az utolsó esély az EU megmentésére.

Orbánnak most nagyon észnél kell lennie, mert jelenleg esély van, hogy Londont fel lett használni a népek érdekéért vívott kontinentális harcban.

Itt most Merkelt és Cameront kell lassan egymás ellen fordítani. majd mindkettőtől kikövetelni engedményeket. S ez el is érhető ravasz, ügyes kelet-európai politizálással.

0 Tovább

A Ballib Agytröszt nyilatkozata Kattinka-ügyben

Miután a közvélenyt fokozottan foglalkoztatja Hosszú Kattinka sportoló ügye, ma délelőtt összeült agytrösztünk, s a következő nyilatkozatot fogalmaztuk meg.

Jelenleg az óvatos, visszafogott lelkendezés állapotában vagyunk. Kattinka széttépett nagy nyilvánosság előtt egy A/4-es papírlapot, amivel pánikba kergette a cigány Orbán diktatúráját, ez pozitívum, viszont halvány, lila fogalmunk sincs, mi állt azon a papíron, ez pedig óvatosságra int minket.

A következő napoknak azonban feszült munkával kell eltelniük. Megalakított Kattinka Akciócsoportunk feladata tisztázni az eset körülményeit.

Először is: meg kell állapítani, Kattinka ballib-e.

Ha igen, akkor igazi ballib-e vagy amolyan Konrád-Kertész-féle antiszemita, félfideszes félballib-e csak?

Ha kiáll minden próbát, s igazi ballib, akkor ő egy nemzeti hős. Éljenezni kell, majd meghívni a legközelebbi másfél órás, 800-fős össznemzeti forradalmi gágogásunkra szónoknak. Ha nem jön el, akkor azt kell mondani: Orbán megrémisztette, ezért nem jött el. Ha ezt aztán Kattinka tagadja, akkor azt fogjuk mondani: Orbán mégis megvette őt. Ez esetben átkereszteljük őt Rövid Fideszinkára.

Ha viszont kiderül, hogy Kattinka csak antiszemita állballib, akkor csak félig szabad neki tapsolni. Ez esetben követelni fogjuk, Orbán a saját vagyonából építsen minden iskolának medencét, plusz minden sarokra egy lélegeztetőgépet is.

Ha pedig az derül ki a neves sportolóról, hogy nem ballib egyáltalán, akkor átkozni kell. Be kell bizonyítani, hogy az egész ügyet Orbán találta ki, hogy elterelje a figyelmet szörnyű diktatúrájáról.

Aztán bármi is lesz a kormány reakciója, mi mondjuk pont az ellenkezőjét, fokozott halálgágogással keverve. Ha a kormány ad több pénzt az úszó sportágra, mondjuk azt: a pénzt a villamosból éhesen kizuhanó csecsemők szájától veszi el, ha meg nem ad pénzt, mondjuk azt, Orbán utál úszni, ezért direkt szeretné a magyar sport halálát.

0 Tovább

bircahang

blogavatar

magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média