Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A gazdaságpolitikai választási kampány

Pechjük van megint a ballibeknek.

Mivel a hagyományos liberális témákkal nem lehet Magyarországon választást nyerni - mert pl. ki a fenét érdekel, hogy házasodhatnak-e a homokosok vagy hogy mi az AB hatásköre -, így a ballibek kénytelenek voltak hamis gazdaságpolitikai kampányt indítani.

A kampány célja annak tudatosítása, mintha Magyarország lenne a világ - de legalábbis Európa - legszegényebb országa, melyet 2010 óta mindenki más már lehagyott.

A gond ezzel nem csak az, hogy ez nem igaz. Magyarország persze a nyugathoz képest valóban szegény, de ez az egész keleti régióra igaz: a legmagasabb életszínvonallal büszkélkedő Szlovénia sem tudott a nyugathoz felzárkózni, s ugyanez igen minden más térségbeli országra is, azokra is, ahol a kormány liberális és követ minden nyugati utasítást. Magyarország életszínvonala megfelel régióbeli helyének, annál se jobb, se rosszabb. Az egyes országok közti eltérések szinte a hibahatáron belül vannak, pl. jelenleg Szlovákia kb. 15 %-kal Magyarország előtt van, míg Románia kb. 15 %-kal Magyarország mögött. (A ballib szöveg, hogy Romániában a magyarnál magasabb az életszínvonal egyszerűen nem igaz.)

Annak oka, hogy képtelenség felzárkózni a nyugathoz maga a geopolitika rend, mely régiónkat gyarmati uralom alatt tartja immár majdnem 30 év óta. De ez más kérdés, s ezzel az okkal természetesen a ballibek nem foglalkozhatnak, mivel egész eszmeiségük arra alapszik, hogy a jövő záloga a nyugatnak való totális lefekvés. Orbán az alapkérdésekben szintén teljesíti a nyugati gyarmattartóink utasításait, de egyes másodrendű ügyekben megpróbál ellenállni, s a ballibek kampányának egyik kulcseleme éppen az, hogy azért nem zárkózik fel az ország, mert Orbán nem eléggé szolgálja ki a nyugatot. A megoldás az ellenkezője lenne: erősebb ellenállás a brüsszelita rémuralomnak.

A nyugat manapság válságban van. A yervezett Negyedik Birodalom társfűrerei, Mertkell és Micron, saját országukat sem képesek rendben tartani, nemhogy képesek lennének az ébredő keleti régiót lenyomni. Egymást érik nyugaton a terrortámadások, a liberális kormányok ez ellen semmit nem tesznek, elkeseredett nyugati kisemberek kénytelen saját kezükbe venni az igazság ügyét, lásd  a múlt héten a bátor angol keresztest, aki megleckéztett egy iszlamista terrorközpontot Londonban.

A ballibek gondja leginkább az, hogy az ő vezetésük alatt. pl. 2002-2010 között, se emelkedett ki Magyarország, akkor se lett a régió éllovasa, akkor se zárkózott fel a nyugathoz. Nincs tehát mire hivatkozni. Azaz marad az értelmetlen és teljesen hiteltelen nyugatozás. A növekvő kitántorgás Magyarországról is a ballibek ellen dolgozik: egyre több magyar szerez tapasztalatot nyugaton, s érti meg milyen hamis a nyugati világrend.

Ráadásul 2010 óta a magyar helyzet nem zuhant, hanem enyhén emelkedett. Hozzáteszem, a fideszes propaganda a látványos növekedésről szintén nem igaz, szimpla lassú növekedésről lehet beszélni, mely picit javított a helyzeten, de teljesen elégtelen mértékű a nyugathoz való felzárkózáshoz. Azaz ezt sem tudja a ballib propaganda kihasználni.

Ezt a meccset  a ballibek - hála Istennek! - ismét csúnyán elbukták...

0 Tovább

Megfiatalodtam

Ritkán szoktam a Facebookon aktív lenni, de a napokban kommenteltem.

Azt írtam a fanatikus liberális Fischer Ádám készülő akciójáról, hogy "gágogás nem lesz-e az éneklés mellett is?". Csak ennyit.

Aztán jöttek is a ballib hívek ellenkommentjei. A legmérsékeltebbek csak szimplán demagógok voltak, mert azzal reagáltak, hogy én kétségbe vonom a nemzetközi hírnevű szakember tehetségét. Pedig ilyet nem is tettem, csak a közéleti szereplését véleményeztem. Aztán a durvább ellenkommentek személyeskedtek velem, kijelentették, hogy el kell takarodnom az országból,  mert nem vagyok magyar, s eleve a szlávok menjenek Moszkvába. Vicces, amikor mindenben zsidózást látó ballib fanatikusok nem látnak semmi gondot a magyarországi szláv kisebbségiek elleni gyűlölködésben, dehát megértem: most ez a parancs Brüsszelből, utálni kell az oroszokat, s velük együtt minden más szlávot is.

De a legradikálisabb komment a legelső volt: ez szimplán kijelentette, hogy náci vagyok. S nem valamilyen mezei ballib szavazó tette ezt, hanem a szerencsésen kimúlt SZDSZ egyik volt vezető személyisége. Ekkor éreztem magamat ismét a 90-es évek elején, amikor az SZDSZ és annak megmondóemberei mindenkit lenáciztak, akik bármiben is mást gondol, mint ők.

Köszönöm neked, SZDSZ, hogy visszahoztad fiatalságomat! S köszönöm, hogy eltakarodtatok a fenébe. s egyre keveebb a hatalmatok.

0 Tovább

Az orosz fenyegetés

Megnéztem a napokban Oliver Stone új, 4-részes filmjét, a The Putin Interviews-t. Kiváló alkotás, érdemes megnézni, bár pár helyen hiányérzetem maradt: Putyin válaszolt volna, de Stone nem mindig használta ezt ki.

Ennek kapcsán szeretnék írni a világra fenyegetést jelentő orosz veszélyről.

12 pontban írtam össze az orosz veszély lényegét:

  • Oroszország képes volt elvcnni az orosz oligarchák hatalmát, pedig a nyugat megmondta, ezt nem szabad tenni, mert ők a demokrácia biztosítékai.
  • Oroszország beleavatkozik a gazdasági életbe, nem hagyja érvényesülni a szabad piac láthatatlan kezét, melynek fő szokása, hogy a pénzeket az igencsak látható nyugati zsebekbe lapátolja.
  • Oroszországban a nép nem hajlandó a nyugatpárti, liberális erőkre szavazni, ezek rendszeresen vagy be se jutnak a parlamentbe vagy alig pár százakéknyi mandátumot szereznek.
  • Rendkívül agresszív módon képes korlátozni az idegen szervezetek oroszországi tevékenységét, ahogy ezt az USA is teszi, de míg az USA esetében ez demokratikus lépés, addig Oroszország esetében ez diktatúrára utal.
  • Oroszország képes árulni kőolaj- és földgázkincsét külföldre, ahelyett, hogy mindezt ingyen adná vagy legalábbis az ásványkincset a nyugati nagytőkének adná át.
  • Oroszországban tilos a kiskorúak megrontása, ez ellen éppen a múlt héten is határozott hozott a Strassbourgi Bíróság, mivel ez az emberi jogok súlyos megsértése, a liberális bíróság szerint a kiskorúak megrontása alapvető és elidegeníthetetlen emberi jog.
  • Nem hajlandó lemondani saját hadserege fejlesztéséről, pedig ez csak a nyugat joga.
  • Rendkívül elfogadhatatlan módon az orosz vezetés se az IMF-nek, se a Világbanknak.
  • Az ellenséges katonai szövetségek lépéseire képes választ adni.
  • Oroszország képes magát világpolitikai tényezőnek tekinteni,  a nyugat engedélye nélkül.
  • Diktatúrát vezetett be, ami azt jelenti: az orosz vezetés nem fogad szót a nyugatnak.
  • S végül: az orosz gazdaság köszöni, jól van, fejlődik, s nem hajlandó összeomlani a nyugati szankciók hatására, pedig ez lenne a demokratikus és európai szellemiségű magatartás.

A vak is láthatja ezek után mekkora fenyegetést jelent a világra Oroszország.

0 Tovább

Horthy Miklós kivételes államférfi volt?

Orbán méltatta Horthy Miklós érdemeit több média szerint. Sajnos a beszéd szövegét eredetiben sehol sem látom, de mégis kell erről a témáról szólni.

Minden politikust egyetlen dolog minősít: az elért eredményei. Minden más félrebeszélés. Az, hogy valaki mit akart lényegtelen, lényegtelen az is, hogy esetleg jó ember volt, egy dolog számít: az elért eredmények.

Bárhogy is gondolom végig Horthy Miklós politikusi pályáját, én csak a következőket látom:

  • lefekvés az országot megszálló ellenségnek pályája kezdetén,
  • agyatlan külpolitika,
  • belépés expressz gyorsasággal egy világháborúba,
  • a hatalomhoz való ragaszkodás, az idegen megszállás legitimálása,
  • félmillió magyar állampolgár átadása idegen hatalomnak legyilkolás céljából,
  • balek módon megszervezett kiugrás, hogy az ország sorsa még rosszabbra forduljon.

Csinált jót is Horthy? Persze, csinált, stabilizálta a gazdaságot a 20-as években, nőtt az életszínvonal a 30-as években, a demokrácia kiteljesítése a 30-as évek végén, stb. Dehát ez édes kevés, a meghúzott összesítés mindenképpen negatív.

Horthy kb. ugyanaz, mint Kádár, az eltérés köztük: Kádár kezéhez kevesebb vér tapad. Egyébként mindketten beszari alakok, akik teljesen alkalmatlanok voltak az ország vezetésére.

Szögezzük tehát le: Orbán ezúttal butaságot beszélt. Persze, tudom miért tette, ez már a választási kampány, s a fő ellenfél manapság a Jobbik. De ettől függetlenül: amit mondott az egyszerűen nem igaz.

0 Tovább

Diktatúra Franciaországban

A hétvége híre a francia parlamenti választások végeredménye.

Nem hallok ezzel kapcsolatban ballib gágogást, ami meglepő kissé. Sőt örömöt érzékelek. Ki érti ezt?

Hiszen Micron elnök pártja a szavazásra jogosultak 13,7 %-ának szavazatával megkapta a parlamenti mandátumok 53,4 %-át! Márpedig eddig úgy tudtam, hogy Magyarországon diktatúra van, mivel nálunk Orbán pártja szavazásra jogosultak 27,7 %-ának szavazatával megkapta a parlamenti mandátumok 66,8 %-át 2014-ben...

Meglepő ez a kettős mérce. Azaz persze nem meglepő: csak hétköznapi liberalizmus.

0 Tovább

bircahang

blogavatar

magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média