Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Felzárkózás

Érdekes adatok.

Magyarország életszínvonala 1867-ben a nyugat-európai átlag 60 %-a volt.

hatalmas fejlődés ellenére ez a szám 55 %-ra csökkent 1913-ra, azaz az utolsó békeévre. Miért? Ausztria-Magyarország nem volt haszonelvezője a második gyarmatosítási hullámnak, melyben a nyugat-európai országok zöme részt vett. Azaz a fejlődés fő motorja nem az volt nyugaton, amit a liberálisok hangoztatnak, azaz nem a hatékonyság és a polgárosodás, hanem egyszerűen a nagyobb rablási lehetőség. A Monarchiának egyetlen gyarmatnak tekinthető területe volt, Bosznia-Hercegovina, mely inkább vitte a pénzt, mint hozta.

Az utolsó II. vh. előtti békeévben, 1938-ban Magyarország szintje a nyugathoz képest ismét 55 %. Azaz mítosz az a magyar "jobboldali" körökben terjedő hit, hogy Horthy csodát tett. Nem, nem tett csodát: csak az I. vh. utáni katasztrófát valamelyest orvosolta, s sikeresen elérte 25 év alatt az I. vh. előtti szintet.

A II. vh. után ismét visszaesés kezdődött, 1960-ra sikerült elérni ismét az 55 %-ot. Majd jött a Kádár-diktatúra felívelő szakasza, a 70-es évek közepére Magyarország szintje a nyugati 65 %-a lett. Valójában ekkor volt az ország a legközelebb a nyugati szinthez az előző fél évezredhez képest! S aki most közbeszól, hogy mindez mesterséges volt, mert eladósodás, stb., annak azt mondod: a nyugati államok nagyobb mértékben voltak és vannak ma is eladósodva, mint Magyarország.

1975 és 1995 között az esés folyamatos, természetes a legnagyobb esés ebből 1991. 1995-re sikerült visszamenni az 1960-as szinthez. Az 1995-ben indulú lassú növekedés - az 1975-ös szintet az ország csak 2003-ban érte el - 2006-ban állt meg, majd zuhanásba ment át, a második legnagyobb zuhanásba 1991 óta. 2012-ben a magyar szint már a nyugati 60 %-a csak.

2012 óta lassú emelkedés van. A jelenlegi szint: 65 %. Azaz 2017-re ismét meglett az 1975-ös szint.

Látható jól, hogy a folyamat kormányfüggetlen, azaz minden típusú kormányzás alatt volt emelkedés és esés is. A következtetés: a kulcs az országon kívül van, azaz ne higgyük el egyik pártnak se, hogy a másik párt a hibás.

0 Tovább

Bircabőrben a Gonosz

Idén ismét erősen aktivizálta magát a homoklobbi a magyar médiákban. Az újdonság, hogy ma már a liberális médiák taktikát váltottak, áttértek a "fújj, homofób keresztények" szövegről a "az igazi keresztény elfogadó ember" szövegre. A külső támadás mindig megerősíti az ellenséget, sokszor hatásosabb a belülről rombolás, erre rádöbbent a homoklobbi is.

Taktikai érzékből le a kalappal a homoklobbi előtt, kár tagadni, hogy ez sokkal hatásosabb módszer, sok naív embert sikeresen zavar meg.

Szóval megteltek mára a liberális médiák szenvedő homokosokkal, akik teljes szívvel elfogadják Istent, csak az az átkozott homofóbia miatt képtelenek nyugodtan élni, továbbá vannak teológusok, akik szerint Isten pont az ellenkezőjét akarta mondani mindentől, csak megbotlott a nyelve. Hamarosan lesznek díszpapok is, akik úgynevezett toleranciát fognak szónokolni, csak tessék kivárni.

A bűntől bűzlő Vatikánban székelő eretnek celebfőpap a legnagyobb szövetségese ezeknek az alattomos, krisztustagadó erőknek. Én is kihasználnám ezt, ha a homoklobbista PR-szakembere lennék. Különösen nagy gond, hogy az argentín celeb sokszor politikailag pozitív üzeneteket mond: pl. ostorozza a liberalizmus rendjét. Így aztán sokakat képes megzavarni.

A legnagyobb veszélyben a katolikus hívők vannak ma. A protestantizmus már régóta elesett, míg az ortodoxia pedig bevehetetlen bástya, míg a katolicizmus a kettő között van: a katolicizmusban egyszerre van jelen a krisztusi hagyomány és a liberális modernitás szelleme, s a harc hatalmas. A sátánista vatikáni pápa éjjel-nappal igyekszik csatázni Krisztus és követői ellen.

Krisztus ellen csatázni persze értelmetlen, hiszen egy egész celebhadtest se tudna semmit se elérni ellene. Krisztus üzenete örök és abszolút igazság, mely nem szükségeltetik se "fejlődni", se "modernizálódni". A homokosságot illetően a tanítás tiszta: gyűlölet a homokosság ellen és tolerancia a homokos bűnösök felé.

Az isteni üzenet megogalmazható 5 szinten, az említett teológiai szint melletti további 4 szint:
- kocsmai szint: buzik, kuss!,
- hétköznapi szint: maradjanak a homokosok a 4 fal között,
- politikai szint: a hagyományos családmodellt tekintjük alapvetőnek,
- filozófiai szint: nem tartjuk indokoltnak a paradigmaváltást abban a tekintetben, hogy mi legyen az alap a család és a házasság meghatározása.

0 Tovább

Facebook-tiltás

Harminc napi tiltásom volt a Facebooknál. Ez a harmadik alkalom 2015 óta. Ma járt le a tiltásom. Egyúttal elnézést annak a kb. 30 embernek, aki Facebookon írt nekem ez idő alatt és nem kapott választ!

Mint mindig, most a szólásszabadságom gyakorlása miatt lettem letiltva.

S ugyanezt megírta egy neves ballib megmondóember is 2 hete, akivel szinte semmiben se értek egyet, de most mégis. Jámbor András, a Kettős Mérce ultraliberális blog reklámarca szintén le lett tiltva ugyanis, szintén szólásszabadsága gyakorlása miatt. Íme véleménye:

politika

Nincs mit hozzátenni. Legfeljebb annyit, hogy Jámbor benyal  a FB-nak azzal, hogy szerinte is helyes a cenzúrájuk olyan esetekben, amikor az Jámbor szerint is indokolt.

Mivel a FB monopólium lett, tiltásai kb. olyanok, mintha egy telefonszolgáltató lehallgatná az előfizetők beszélgetéseit, majd a neki nem tetsző módon beszélőknek felmondaná az előfizetését bizonyos időre. Íme itt a tökéletes liberális diktatúra.

Ha valamikor végleg eltűmök a FB-ról, az azt jelenti, le lettem tiltva életfogytiglan.

0 Tovább

Az álteológus

Volt egyszer egy haverom, akik agrármérnöknek végzett. Kérdeztem, mennyi műtrága kell arra a 3 bokorra, amit elültettem a ház előtt, elég rossz talajon, mert nem akartak nőni. Betartottam a tanácsot, a 3 bokor elpusztult. A szomszéd, aki egyszerű lakatos szakmunkás volt meg mondta, persze hogy elpusztultak, ha tízszeres adagot tettem rájuk. Szóvel ennyit a haver szakértelméről. A bokrokat meg máig sajnálom, bár az egyiket végül meg tudtam megmenteni, de ha nem csináltam volna semmit velük, megmaradtak volna mind. A megmentett bokor egyébként máig a helyén van, elköltöztem már onnan, de megnéztem a Google Stret View-n:

politika

Ez jutott eszembe arról a katolikus teológusról, aki nem ismeri a katolikus tanítást.

Azt mondja, a Biblia nem ítéli el a homoszexuális életvitelt. Ezzel két gond is van.

Az egyik, hogy a katolikus tanítás szerint a Biblia nem tartalmaz minden tanítást, a tanítás másik forrása a Szent Hagyomány, s ez a két forrás egyenértékű. Azaz ha a Biblia nem is tartalmazná azt, hogy homoszexuális életvitel rossz, akkor se lenne feltétlenül igaz, hogy ez nem bűn.

A másik gond meg persze az, hogy a Biblia elítéli a homoszexuális életvitelt. S nem csak az Ószövetség, amit ki lehet esetleg magyarázni azzal, hogy azok már hatályukat vesztett zsidó szabályok (persze ez se lehetséges, az erkölcsi értelmű zsidó szabályok ma is hatályosak!), hanem az Újszövetség is, mégpedig feketén-fehéren:

"A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival űzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét." (A rómaiakhoz írt levél 1:27)

Komolyan nem tudná ezt egy katolikus teológus? Dehogy, ne viccelődjünk már. Tudja, ahogy gazdája, a vatikáni eretnek is jól tudja.

0 Tovább

Vicces ballib öngól

Nagyon rájár a rúd a ballib megmondóemberekre manapság.

A mindig kész zsidókártya bukott el éppen. Már évek óta nem működik az, hogy a magyarországi zsidóságot használják fel a zsidózásra, de eddig legalább a külföldi zsidó szervezetekben megbízhattak.

Erre beüt a csapás: maga Izrael köp be a ballibek levesébe.

Ezt most nehéz lesz kimagyarázni. Mi történt? A cigány Zorbán lefizette Izraelt? Az izraeli kormány antiszemita? Esetleg az emberevő Putyin mozgatja a szálakat már megint? Vagy az izraeliek hazudnak? Vagy a legrosszabb: mégsincs mindig igaza Izraelnek mindenben?

Nehéz eligazódni, a végén még annyira belagabalyodnak az ügybe a ballibek, hogy kénytelenek lesz saját maguk ellen tünteni "kódolt antiszemitizmusuk" miatt.

Pár agyatlan persze még küzd, mind a kapituláció után a dzsungelben felejtett japán harcos. Éppen Nobel-díjat követelnek gazdájuknak. Mivel ez csakis humorral értelmezhető - a másik megoldás az lenne, hogy Iványi és társai dühöngő elmebetegek -, így mi is aláírtuk a petíciót, íme:

politika

0 Tovább

bircahang

blogavatar

magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média