Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A toleraszta baloldal

Írtam már többször is arról a sajátosságról, hogy a magyar baloldalvalójában mélyen jobboldali. Azonban észre kell venni, hogy ennek megvan a maga összeurópai kerete is, azaz mégsem lehet egyedi magyar vagy kelet-európai jelenségről beszélni.

Ez pedig az európai baloldal fejlődésének fontos állomása, az 1968-as francia diáklázadás. Ma elértünk ennek végpontjára. De hol a kezdet?

A kezdet a kommunista eszméből való kiábrándulás. Ennek alapja a nyilvánvalóan nyomasztó szovjet és kelet-európai létező. megvalósult kommunizmus keltette mély kiábrándultság a nyugati baloldalon.

A lázadás kezdetben egy, a marxizmusnál is balrább lévőeszmeiségben testesült meg. Amolyan Mao, Che Guevara, Pol Pot, Enver Hoxha keverékben.

Ez az ultrabal azonban hamarosan “felnőtt”, s megtartva eredeti agresszívitását átfordult éppen az elleneszmébe. Ez még személyes vonatkozásban is megtapintható. Itt nem lehet nem említeni több egykori ultrabalosból mára ultraliberálissá vált nyugati politikust, pl. Daniel Cohn-Bendit EP-képviselőről.

Az eszmeiség főbb pontjai:

  • kisember mély lenézése – az osztályelmélet és az alsóbb osztályokkal való szolidaritás helyett forradalmi elitizmus,
  • kultúrharc – Magyarországon ezt a korai, 90-es évekbeli liberális kártevők “az idegen szép” jelszóval vezették be (azaz próbálták bevezetni), nyugaton ez azonban sokkal vadabb formában jelent meg, lényegileg ez a saját hagyományok tagadásával párhuzamosan minden idegen hagyomány éljenzése,
  • az antihumanizmus – a korai marxisták és leninisták erőszakkal próbálták megváltoztatni az adott társadalmakat, azok akarata ellenére (arra hivatkozva leegyszerűsítve, hogy a nép nem tudja mi jó neki, ezért erőszakkal kell jót tennineki), az új ultraliberálisok azonban ezen többszörösen túltettek, ők már nemcsak az emberi társadalmon akarnak erőszakot tenni, hanem magán az emberi fajon is, lásd: természetes emberi intézmények (pl. házasság) erőszakos újrahatározása, sőt immár az emberi nemek tagadása, valamint szimpla betegségek egészségnek minősítése.

liberalizmus ballib

Megjelent az új embertípus, a liberális toleraszta. Aki mélyen intoleráns, a véleményszabadságot gyűlöli, azaz antidemokrata, viszont magát demokratának tekinti eközben, csak demokrácia alatt a vele való teljes egyetértést érti.

A mai, magát baloldalnak nevező ultrajobbos, liberális torz eszmeiség azonban sikeresen és biztosan nevetségessé tetté saját magát. Kelet-Európában szinte csak törpeeszme ez, de nyugaton is lassan csökken hatása.

0 Tovább

Összeült a ballib agytröszt válságstábja

Az utóbbi 2 év során a ballibeknek sikerült évente 1-1 hatalmast bukás prezentálniuk.

2014 nagy bukása a rezsicsökkentés ellenzése volt. Jöttek a viccesebbnél viccesebb kőkemény jobboldali ultraliberális érvek (igen, a mi „baloldalunk” annyira modern, hogy ultrajobbos), melyekkel mindenkinek elmagyarázták, hogy egy társadalomnak nem az az érdeke, ha a kormány a társadalom érdekét nézi, hanem az, ha a monopol-nagytőkések érdekei vannak a lehető legjobban képviselve a kormány által. Ez így európai, civiizált, modern, jogszerű, s minden más pedig szörnyű fasizmus, diktatúra, valamint kódolt antiszemitizmus. Jöttek is az apokaliptikus jóslatok: nem lesz áram, gáz, víz, mindenki kivonul az országból, többszázezer új munkanélküli lesz, stb. Aztán nem történt semmi, azon kívül, hogy egyes monopolcégek igazgatótanácsi tagjai az éves 20 millió eurós bónuszuk helyett kénytelenek voltak alig 19,5 millióval beérni.

2015-ben a ballib agytrösztnek sikerült magasabbra srófolnia a téteket: egy még hatalmasabb bukást abszolválni, pedig kevesen hitték, hogy lehetséges lesz felülmúlni az előző évit. De ők tudták, merték, s megtették! A II. világháború vége óta legnagyobb európai migrációhullámról a ballib tudorok először megállapították, hogy az egészet csak Orbán találta ki, a valóságban nincs is migráció, majd pedig amikor már a világ összes híradója Budapest központjából tudósított a sosem látott migránstömegről, hirtelen elismerték, hogy ez akkor mégsem Orbán fantáziája, viszont kijelentették, hogy a jelenség akkora hatalmas kincs az ország számára, mintha a világ legnagyobb ásványlelőhelyét találták volna meg a Csepel-szigeten. Ismét kiderült, hogy fasizmus és diktatúra az ország határának megvédése, az iszlamistáknak nem ujjongani pedig kódolt antiszemitizmus. Aztán mi történt? Orbán sikeresen megoldotta a krízist, s manapság az iszlamista hordák Budapest helyett Kölnben, Párizsban és más nyugat-európai városokban követnek el tömeges erőszakot és terrorcselekményeket. S egyre több európai állam tekinti példaértékűnek a kérdésre adott magyar kormányzati megoldást és a további javaslatokat.

Most itt van 2016, a ballib agytröszt már januárban szeretné letudni az évi 1 darab nagy bukást, hogy aztán az esélytelenek bizalmával élhesse meg az év fennmaradó 11 hónapját.

Összeültek megvizsgálni tehát milyen intézkedéseket hozott Orbán és miket tervez.

A korrupciós témát elvetették, ezt még a ballib agytröszt is nevetségesnek tartja, hiszen ők pont ugyanannyira korruptak, mint a Fidesz.

Akkor az egyik agylény a fejére csapott: de hiszen a csúnya Orbán bevezeti a CSOK-hitelt! Több jelenlévő agylény-kolléga először nem értette hogyan is lehetne belekötni ebbe a szokásos, ezerszer lejáratott hülye szövegeken kívül (lásd: nem az igazi nyomorgókat segíti, a gettócigányság helyett az alsó-középosztályt erősíti, meg vegyünk inkább a pénzből lélegeztetőgépeket, stb.), de akkor hirtelen mindenki megvilágosodott: a csúnya Orbán így fog magának választókat vásárolni a ronda fasiszta romániai, ukrajnai, szerbiai magyarság köréből! Tömegesen jön majd  22 millió 3 millió magyar, mind beköltöznek, majd mindenki épít magának a hitelből pár tucatnyi lakást, s mindezt a magyar adófizetők pénzéből! 

A ballib semmit se felejt,  s semmit se tanul...

1 Tovább

Hogyan lett meg a kétharmad?

Hogyan lett meg a kétharmada a Fidesznek 2014-ben?

Nem ment el szavazni 39,84 %, ők mind fideszesek (azt mondták a ballib megmondóemberek, aki nem megy el, az a Fideszre szavaz, s én hiszek nekik). Aki meg elment, abból 44,97 % a Fideszre szavazott, az a teljes lakosság 27,05 %-a.

Tehát: a lakosság összesen 66,89 %-a Fidesz mellett van. Tehát a kétharnad pont megvan.

0 Tovább

Rövid ballib értelmező szótár 2.0

Pár gyakrabban használt kifejezés a Rövid ballib értelmező szótár új, 2. kiadásából:

A/Á

Abortusz - alapvető emberi jog, aki ellenzi, az fasiszta

Antall József - horthysta magyar politikus, aki majdnem kikiáltotta a diktatúrát 1990-ben

Álcivil -  olyan szervezet vagy személy, mely nem ért velünk egyet

Állampolgárság - azok, akik adót fizetnek

B

Baloldal - aki azt mondja, amit mi

Baloldali eszmék - a kapitalizmus teljes és feltétlen támogatása

Bevándorló - a jó szinonímája, vigyázat: ha határontúi magyar, akkor viszont nagyon rossz, mert az sovinizmus, s szintén rossz, ha román, mert belőlük 22 millió jön egyszerre, sáska módjára lepusztítani az országot

Bérblogger/bérkommentelő - olyan internetes közíró vagy hozzászóló, aki nem támogatja a ballib eszmeiséget

Bunkó - aki nem ballib

C

Cigány - ezt a szót nem szabad kimondani, kivéve ha Orbánt rágalmazzuk, lásd "büdös cigány törpe pocakos kishitler"

Civil - olyan szervezet vagy személy, mely mindenben egyetért velünk; ellentéte az álcivil - olyan szervezet vagy személy, mely nem ért velünk egyet

Civilizált - ballib

CS

Család - elmaradott klerikálfasiszta fogalom, fő jellemzője, hogy a férj agyonveri a feleséget

Csürhe - nem ballibek gyűlése

D

Demokratikus - ballib

Demokrácia – olyan társadalmi rend, amiben a többség megszavazza azt, amit mi akarunk; ha a többség másképp szavaz, azt áldemokráciának, a demokráciával való visszaélésnek nevezzük

Diktatúra – az az állapot, ha egy választáson nem mi nyertünk

E/É

Európai - ballib

Éhezés - a lakosság életszínvonala nem ballib kormányzat alatt

Éhségmenet - dúsgazdag ballib aktivisták vidám fogyókúrás edzése

Értelmiségi - olyan diplomás, aki egyetért velünk, a velünk nem egyértő diplomásra a bunkó szó alkalmazandó

F

Fasizmus - ami más, mint amit mi mondunk

Fasiszták - a világ legszörnyűbb emberei, kivéve ha Ukrajnáról van szó, ott ugyanis ők a barátaink a sátáni Putyin ellen

Független - ballib, ellentéte a pártkatona

G

Gazdag - Nettó havi 200 ezer forintot vagy többet kereső ember.

Gerictelenség - ha valaki úgy változtatja meg elveit, hogy új elvei nem ballibek - vigyázat, ha az új elvei bárkinek is ballibek, akkor arra a "szellemi fejlődés" szó használandó!

Göncz Árpád - szent, sérthetetlen személy, az emberek embere, az egyetlen igaz politikus, a világ csúcsa

GY

Gyerekszülés - elavult, középkori, fasiszta ízű valami, a modern, liberális ember leszbikus, ciszpedofil szingli

Gyűlölködés - amikor valaki más elutasít bennünket, vigyázat: ha mi tesszük ezt, akkor az nem gyűlölködés, hanem bátor kiállás, civil kurázsi

H

Hagyomány - fasizmus

Hajléktalan - olyan személy, akinek alkotmányos joga az aluljáróban élni, onnan menhelyre való küldése fasizmus

Határontúli magyar - szemét jöttment román, szerb, ukrán, szlovák, aki belepofátlankodik a mi dolgainkba, miközben a rohadék nem adózik

Házasság - elevult, felesleges, fasisztoid ízű valami, kerülendő - vigyázat: homoszexuálisok esetében teljes erővel támogatandó

Holokauszt - a zsidó nép ellen elkövetett népirtás a II. vh. során - vigyázat: a szó más népirtásra nem használható, egyedisége nem vitatható!

Homofóbok - látens homoszexuális fasiszták

Homoszexualitás - hatalmas progresszív érték, így aki szégyenszemre nem homokos, az legalább támogatni köteles

Horthy - hozzá képest Hitler ártatlan volt

Humorista - mindig kötelezően ellenzéki, kivéve persze, ha éppen mi vagyunk kormányon

I/Í

Idegenellenesség – borzasztó, gyomorforgató eszme, kivéve ha határon túli magyarok ellen irányul, ez utóbbi esetben ez az európai, civilizált hozzáállás

Izrael - egy ország, melynek mindig igaza van

J

Jézus Krisztus - sosem létezett mesehős, ha mégis, akkor ballib volt

Jobboldal - fasiszták, nácik, nyilasok, antiszemiták, putyinisták, nőverők, látens buzik, vallási fanatikusok, s más gazemberek

K

Katolikus - szemét pedofil

Kereszténység - antiszemiták, hazugok, képmutatók, kivéve Iványi Gábort, aki jó ember, bár fene se érti miért hisz ballib létére kitalált meselényekben - korábban Németh Sándor is hasonló jó ember volt, de azóta iszonyúan gonosz lett, mert lepaktált a sátáni Orbánnal

Kertész Imre - egykori ballib megmondóember, aki azóta átállt a sötét oldalra, el kellene venni ezért tőle a Nobel-díját

Kirekesztés - amikor valaki más rekeszt ki valakit, míg ha mi tesszük ezt, az nem nevezendő kirekesztésnek

Korrupció – disznóság, amit nem ballibek csinálnak

Kódolt antiszemitizmus - bármi, amire mi rámondjuk, hogy az

L

Liberalizmus - minden jó, ami a világon van

M

Marx - igaza volt sok mindenben, de mi mégsem fogadjuk el egyetlen elvét se, viszont védeni kell mégis, mert csak

Másság - bármi destruktív, ami segíti érdekeinket; vigyázat: a szimplán ellentétes álláspont vagy furcsa viselkedés nem másság, ha érdekeinkkel ellentétes

Meleg - Sándor, József, Benedek, zsákban hoznak... buzukit

Menekültek - csodálatos lények, akik nélkül megállna a világ

N

Nagycsalád - a fasizmus melegágya

Náci - mindenki, akit nem szeretünk

NY

Nyilas - ha nem elég erős a náci szó, akkor ezzel helyettesítendő

O/Ó

Orbán - pocakos cigány diktátor, még Putyinnál is rosszabb ember, az a hobbija, hogy diktatúrát vezet be hetente átlag kétszer

P

Palesztínok - kitalált, nem létező nép

Pártkatona - aki nem velünk ért egyet, ellentéte a független

Putyin - Sátán földi helytartója, aki ellen minden eszköz megengedett, a legnagyobb bűne, hogy nem engedi a keresztény templomok megszentségtelenítését és kiskorúak homokosok által való megrontását

R

Rezsicsökkentés - szörnyű fasiszta lépés, egy igazi demokráciában csak a monopolcégek állapíthatják meg az árakat, s kötelesek azokat minél jobban emelni, ellenkező esetben diktatúra van

Római pápa - én ateista vagyok ugyan, de le a kalappal Ferenc pápa előtt, hogy modernizálni, humanizálni akarja a velejéig romlott fasiszta Vatikánt

S

Sport - bunkók szórakozása, kivéve az úszást, mert az ballib sport

Sötétség - amikor a többség elutasít minket

SZ

Szakértő - aki velünk ért egyet - ha nem ért velünk egyet, akkor a pártkatona vagy a bunkó szó használandó

T

Troll - önálló véleményű, nem ballib ember.

U/Ú

USA - mindig igaza van, kivéve ha Izrael ellen fogalmaz meg kritikát

V

Vallás – nevetséges elmaradott maradiság, esetleg eltűrhető, ha használható politikai céljainkra

Vasárnapi munkavégzés - hagyományos baloldali érték, a szakszervezetek végre kiharcolták, hogy mindenki munkáltató dolgoztathasson bárkit vasárnap. ennek ellenzése fasizmus

Z/ZS

Zsidó - a szót nem szabad kimondani, kivéve ha az antiszemitizmust ostorozzuk

Zsidózás - a zsidó szó bármilyen említése bárki más által

0 Tovább

Antiliberalizmus, illiberalizmus

Gyakori demagóg, ballib érv, hogy aki antiliberális, az a szabadság ellensége és a diktatúra híve.Semmi sem hamisabb ennél.

Aki antiszocialista, az nem társadalomellenes, csupán ellenzi a szocializmus eszméjét.

Aki antikonzervatív, az nem hagyományellenes, csupán ellenzi a konzervatívizmus eszméjét.

Aki antikommunista, az nem közösségellenes, csupán ellenzi a kommunizmus eszméjét.

Ugyanígy: aki antiliberális, az nem szabadságellenes, csupán ellenzi a liberalizmus eszméjét. Ennyi, s nem több.

0 Tovább

bircahang

blogavatar

magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média