Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Orbán és Soros

A ballibák intenzíven gágognak Orbán volt Soros-ösztöndíjasi státusza miatt. 

Mi is a valóság?

Orbánnak ki lett szemelve a 80-as évek végén, mert az egyik legtehetségesebb politikusnak tartotta őt a háttérhatalom. Hát fogták, simogatták, pénzelték, pici pártját sikeresen benyomták a parlamentbe.

Aztán mi lett: a láncos kutya elkezdett gondolkodni, s arra jutott: felülvizsgálja az összes addigi tant és átáll a nép oldalára.

A háttérhatalom meg dühöng, nincs egyszerűen jelenleg más magyar politikus, akit képes lenne kiállítani Orbán ellen. Talán csak Gyurcsánynak van meg a szükséges szellemi képessége, de ő - bár támogatja a háttérhatalmi elnyomást - szintén túl önfejű alak, akit nem lehet alakítani. Meg már túl öreg is ehhez.

Így Sorosék most kétségbeesetten keresnek valaki újat, aki kiállhatna érdekeik kérlelhetetlen képviseletére. De jellemzően minden kiszemelt alak hipergyorsan bukik, lásd esztergomi polgármester, éhségmenetelő milliárdosok csicskása, Pumukli, Fekete és Fehér Növér, Nővér a szürke 50 árnyalatában, stb.

A ballibák most intenzíven zsidóznak, mintha a háttérhatalmak emlegetése antiszemitizmus lenne. Pedig ezzel csak azt mondják el: szerintük a háttérhatalom zsidókból áll és zsidó érdekeket képvisel. Ki az igazi antiszemita tehát? 

Hozzáteszem: Orbán nyilvánvalóan kénytelen lesz érezhető eredményeket is felmutatni, mert ellenkező esetben meg fog bukni. Az "a ballibek rossszabbak nálam" érv 2018-ban még működni fog, de 2022-ben már nem.

Ezért fontos addigra kialakítani olyan Orbán elleni ellenzéket, mely nem ballib irányultságú. Ez az ország érdeke.

Ha ismét Soros csicskásai veszik át a hatalmat, az tragédia lenne.

0 Tovább

Orbán Bulgáriában

Bolgár sajtóvisszhangok Orbán bulgáriai látogatásávalkapcsolatban:

“Orbán Viktor megmutatta, milyen egy igazi államférfi, akinek tetteit hazája nemzeti érdekei határozzák meg.”

“Orbán példát adott a kisebb EU-tagállamoknak: nem kötelező Brüsszel csicskásának lenni.”

“Orbán már 2011-ben kirúgta az országból a Nemzetközi Valutaalap vérszívóit.”

“Orbán visszaállította az országa feletti szuverenitást.”

“Orbán megkönnyítette kb, 220 ezer eladósodott magyar sorsát, akiket az ország bankjai rettegésben tartottak.”

“Orbán intézkedéseinek következtében Magyarországon ma a legkisebb a munkanélküliség az ezredforduló óta. Orbán 400 ezer munkahelyet teremtett az utóbbi 5 év alatt.”

“Orbán Viktor Petőfi Sándor XIX. századi magyar költő versének egyik sora szerint cselekszik, mely kimondja “esküszünk, eszküszünk, rabok tovább nem leszünk”.”

“Orbán kijelentette, Bulgáriát fel kell venni a Schengen-övezetbe tagnak, kérdés azonban, hogy a bolgárok tagok akarnak-e lenni egy agonizáló szervezetben,”

“Orbán azt mondta: Bulgária szerepe rendkívül fontos az EU-ba irányuló illegális bevándorlás megállításában.”

“Orbán kijelentette. Brüsszel kettős mércét alkalmaz a keleti tagállamok, köztük Bulgária ellen.”

“Bojko Boriszov miniszterelnök kijelentette: a bolgár-magyar államközi tárgyalásokon kiderült, hogy az egyetlen különbség közte és Orbán között az, hogy a magyar miniszterelnök merészebb. Ez többek között abban is kifejeződik, hogy Magyarország gyorsan, a nyugati ellenkezések ellenére megoldotta a menekültkérdést.”

“Bojko Boriszov megjegyezte: a nyugat ma ugyanazt teszi menekültügyben, amit Orbán már tavaly tett, s amiért Magyarország indokolatlan kritikákat kapott Brüsszel részéről.”

“Orbán Viktor: Bulgária világbajnok a csempészés elleni harcban.”

“Orbánnak egy áldozati tányért ajándékoztam a bolgár kánság korából, ő pedig nekem egy eredeti magyar honvédszablyát az 1848-1849-es szabadságharc idejéből – mondta a bolgár kormányfő.”

orbán bulgária

“Európa veszélyben van – mondta Orbán szófiai sajtótájékoztatóján.”

“Nem véletlen, hogy a két ország zászlaja ugyanazt a három színt tartalmazza, csak másképp vannak sorba rendezve.”

“Magyarországon már az óvodás kisfiúk is tudják, hogy a lányokat nem szabad bántani, míg az iszlám migránsok kulturális háttere más – mondta Orbán.”

“Magyarország az EU tagja, de ezzel együtt közel van Oroszországhoz is – mondta Orbán. Szolidárisak vagyunk az ukránokkal. de nem szabad feladni saját érdekeinket – tette hozzá.”

“Magyarország tavaly harcot kezdett a belügyeibe beavatkozó idegen államok ellen. A magyar kormány diplomáciai udvariaskodás nélkül megjelölte Norvégiát, mely magyarországi liberálisokat finanszíroz, segítve őket a kormány elleni tevékenységükben.”

“A 2014-es magyarországi választások szabadok és demokratikusak voltak, de nem voltak teljesen tisztességesek. Hozzá kell tenni azonban: a magyarok többsége támogatja Orbánt, bár sokak számára ő csak a kisebbik rossz.”

“Orbán gazdaságpolitikájának lényege, hogy belevatkozik az országban lévő külföldi befektetők dolgaiba, Ha azok nem támogatják politikáját, a magyar kormány ellehetetleníti őket.”

“Orbán előnye Boriszovval szemben a múltja. Míg Boriszov kommunista párttagként kezdte karrierjét, ráadásul a szürke üzleti szektorban, Orbán múltja vitathatatlanul demokrata. Innen ered Orbán önbizalma, s ezért képes hatásosabban képviselni országa érdekeit, mint a mi miniszterelnökünk.”

“A magyar belpolitika sokban más, mint a miénk. A magyar nacionalisták – a Jobbik – sokkal erősebbek, mint nálunk a nacionalisták. A jövőben nem elképzelhetetlen olyan felállás, hogy a magyarok a mérsékeltebb Fidesz és a radikálisabb Jobbik között kell választaniuk. Emiatt Orbán egyes szélsőségesebb kijelentéseiről sokan nyugaton úgy gondolják, ezek célja csupán a Jobbiktól való szavazatszerzés. Emiatt nagyobb Magyarország mozgástere.”

“Orbán Viktor a saját pártját, a Fideszt alig 15 év alatt pici liberális pártból Európa egyik vezető konzervatív pártjává változtatta.”

“Orbán küzdelmének lényege: a mindenhol Európában hagyományellenes liberalizmus ellen felvenni a harcot.”

“Miután a görög válság szelleme fenyegette az országot, melynek oka a szocialista Gyurcsány volt – aki maga is bevallotta, hogy hazudott reggel, délben és este – a magyarok 2010-ban a parlamenti mandátumok 68 %-át Orbánnak adták, Majd szinte ugyanez megismétlődött 2014-ben.”

“Orbán betartotta választásai ígéreteit, többek között levitte az áram, a gáz, a víz árát. A monopoisták elleni harc az ország dekolonizációs politikájának szerves része.”

“Minden jóslat ellenére, melyek arra vonatkoztak, hogy Orbán nacionalista gazdaságpolitikája el fogja ijeszteni az országból a külföldi tőkét, pontosan az ellenkezője történt: az amerikai, a japán és a német tőkebeáramlás 22 %-kal nőtt.”

“Orbán véget vetett a banki hatalom korának, a bankokat rákényszerítetta a hitelszerződések forintra való átváltására. A pozitív példát jelenleg tanulmányozza az új lengyel kormány is.”

“Magyarország sikeresen diverzifikálta nyugatfüggő kereskedelmi és gazdasági kapcsolatait. A Fidesz-kormány nyitott Kína és India felé. Emellett új lendületet kaptak az Oroszországgal való kapcsolatok is.”

“Orbán, aki 1990-ben kiűzte a szovjet csapatokat az országból, kijelentette már 2009-ben, hogy 1956 témája ma már nem aktuáis, s a mai Oroszországgal a gazdasági kapcsolatokról kell tárgyalni. Ennek eredményeképpen ma sok magyar termék van jelen az orosz piacon, Oroszország pedig részt vesz a paksi atomerőmű kiszélesítlslben 12 millliérd dolláros befektetéssel. Végül az EU is kénytelen volt ebbe belenyugodni.”

“A magyar gazdasági növekedés az egyik legmagasabb az EU-ban.”

“Magyarország helyreállított a történelmi igazságtalanságot: 4 év alatt 600 ezer külföldi magyar kapott állampolgárságot.”

“A magyar kormány egyik fontos prioritása a sport, Az országban szupermodern stadionok épülnek, jelenleg Magyarországon épül a világ legnagyobb vízisport-komplexuma, az ország benyújtotta a 2024-es olimpiára rendezőségi jelentkezését.”

“300 ezer magyar gyermek ingyen étezik jelenleg minden nap az országban, hála a kormány új gyermektámogatási programjának.”

“Reformjaival Orbán természetesen kihívta a brükszeli bürökraták gyűlöletét, ennek ellenére Magyarország sikeresen használja fel az EU-alapokat. Ma már az EU is kénytelen elismerni a magyar csodát.”

“Orbán kimondta: támogatja az EU-t. Azonban – tette hozzá – az EU-tagság kölcsönös érdekeken alapuló szövetség, s nem vazallusi eskü.”

1 Tovább

Cameron és Orbán

Kialakulóban van egy cseh-lengyel-magyar-szlovák antibrüsszelita blokk, ez nagyon jó hír.

Az EU távlati célja az egység, azaz abszurdum az egyes tagállamokat külön kezelni, ahogy ezt most Cameron akarná. Ha pedig tényleg ezt akarja az egyik magország (Anglia), akkor a periféria ebbe esetleg bele is egyezhet, ha kap cserébe valamit. 

Jelenleg Lengyelország ellen koordinált brüsszelita támadás van folyamatban (mértéke sokkal nagyobb, mint az Orbán elleni hasonló akciók), s a lengyelek bizony hajlandók lesznek a támadás leállításáért cseréne megadni Londonnak azt, amit akar. S a lengyel kormány maga mellett tudhatja Csehországot, Magyarországot és Szlovákiát, sőt valószínűéeg Horvátországot és Szlovéniát is. (A szlovén nép épp most decemberben törölte el népszavazáson a márciusban bevezetett egynemű "házasságot" hatalmas többséggel, azaz ezzel jelezte: az eddig keleti mintaállamnak számító Szlovénia sem hajlandó meghajolni a brüsszeliták előtt.)

Viszont hozzá kell tenni: ha megbomlanak az alapok, vége az EU-nak. De jelenleg talán ez a kisebbik rossz.

Nem engedhetjük meg egy liberális, antihumanista, háttérhatalmista EU-szuperállam létrejöttét, ezt a szörnyet agyon kell verni még kölyökkorában! Egyébként egy keresztény alapú, emberközeli EU-szuperállammal semmi gond, azaz nem a nemzetországi különállás a cél, ez csak eszköz lehet. A végcél az EU liberális alapjaink lecserélése humanista alapokra.

Ismétlem: észre kell venni a lényeget: kialakulóban van egy cseh-lengyel-magyar-szlovák antibrüsszelita népi blokk, s ez nagyon jó hír. Valójában ez az utolsó esély az EU megmentésére.

Orbánnak most nagyon észnél kell lennie, mert jelenleg esély van, hogy Londont fel lett használni a népek érdekéért vívott kontinentális harcban.

Itt most Merkelt és Cameront kell lassan egymás ellen fordítani. majd mindkettőtől kikövetelni engedményeket. S ez el is érhető ravasz, ügyes kelet-európai politizálással.

0 Tovább

Orbán értékelése

Kértek, írjam le az Orbán-kormányzat 5 legfontosabb pozitív eredményét és 5 legnagyobb hibáját.

 

Az 5 legnagyobb eredménye:

  • megtörte a liberális vélemény- és médiaterrort az országban,
  • merész baloldali intézkedések meglépése: a magánnnyugdíjvagyon visszavétele a nép kezébe a profitéhes pénztárak karmából, bankadók, a közműszolgáltató monopolisták szarvának letörése, a valutahitelezőknak két pofon lekeverése,
  • az ország érdekeinek merész képviselete a legkülönbözőbb nemzetközi fórumokon,
  • az egyoldalú, nyugati, euroatlanista orientáció béklyójának szétzúzása, nyitás keletre,
  • baloldali orientáció: a kisember felé fordulás a nemzetközi nagytőke minden óhajnak lesése helyett.

 

S az 5 legnagyobb hiányosság:

  • a ballib idióta jelképes politika ellenében saját,szintén idióta jelképes politizálás, lásd értelmetlen szoborállítgatások, felesleges új alkotmány, rossz egyházi törvény, stb.,
  • a ballib korrupció letörése helyett párhuzamos fideszes korrupció éltetése,
  • a budapesti önkormányzati választási szabályok értelmetlen, öncélú megváltoztatása,
  • a sport abszurd mértékű támogatása,
  • a szociális elem teljes száműzése az adórendszerből: az adócsökkentés helyes, de szükséges lenne egy 0 %-os második kulcs a minimálbér szintjéig.

 

1 Tovább

Az antiszemitizmus csökkenése

Az utóbbi pár egyik pozitív fejleménye Magyarországon az antiszemitizmus drasztikus csökkenése.

Nagy részben ez Orbán érdeme, természetesen a körülményeket nem Orbán teremtette meg, de kihasználta azokat pozitív módon. Ezért mindenképpen le  a kalappal előtte, mert ezzel az egyik fő magyar szellemi probléma kezdett megoldódni.

Történelmi okokból a magyar nemzettudat fontos eleme a német- és zsidóellenesség. Teljesen természetes, hogy amikor egy népet idegenek uralnak, az idegen népek ellen kialakul egyfajta zsigeri előítélet és utálat. Míg azonban a németellenesség a világháború után gyakorlatilag teljesen eltűnt, a zsidóellenesség megmaradt, még azután is, hogy – Rákosi bukásával – a zsidók hatalma a magyarok felett a múlté maradt.

Ezt a jelenséget mindig súlyos problémának tartottam, olyasminek, ami hátráltatja a modern, mai körülményekre adandó válaszok megszületését. Ugyanis a különféle zsidó összeesküvési elméletek semmire se jók, csak arra, hogy meggátolják az embereket a valóság elemzésében.

A rendszerváltozás után természetesen ismét megjelent nyíltan az addig csak lappangóantiszemitizmus. Ezt nagyban erősítette az is, hogy a zsidóság szinte egy emberként állt be a liberalizmus mögé, amit sok magyar úgy értékelt mint a zsidóság magyarellenességét igazoló tényt. Ez persze tévedés, a világon mindenhol jellemző tény, hogy a kisebbségek igyekeznek mindig olyan erőket támogatni, melyek a legkevésbé támogatják a többség nemzeti ébredését – ennek oka azonban nem valamiféle gonoszság, hanem egyszerűenönvédelmi reakció.

Orbán második kormánya – 2010 – óta az állami vezetés azonbansikeresen megosztotta az addig monolit tömbként szereplő zsidó hangadókat, ami rádöbbentette lassan a magyar többséget: a magyarországi zsidóság különböző típusú emberekből áll, s nem képeznek semmiféle egységes, szinte ellenséges erőt. Ugyanúgy nem alkotnak valamiféle titkos, felülről irányított egységes egészet, ahogy a magyarok sem. Mára a magyarországi zsidóság egyes nagy ikonemberei, mint Konrád és Kertész, akormányzatot támogatóálláspontokat hangoztatnak. Más oldalról ugyanez volt az LMP megalakulása és fennmaradása, a pártelnök ott szintén zsidó, aki bátran szakított az addigi ballib tabukkal és zsidóként dobott kesztyűt a ballib agytröszt pofájába.

Az idei menekültkérdés hatalmas segítséget nyújtott mindenben. Több emberrel is volt dolgom, aki ennek hatására vizsgálta felül korábbi antiszemita nézeteit: vajon Izrael politikája és helyzete nem önvédelem-e bizonyos szempontból, hasonlóan a magyar kormányzat által megépített, rendkívül hatásosnak bizonyulthatárfalhoz?

Elindult tehát egy fontos, hatásos folyamat. Azt hiszem, ez így lassan az antiszemitizmus teljes marginalizációjához fog elvezetni.

A ballib agytröszt persze mindent megtesz most az antiszemitizmus fennmaradása érdekében, hiszen nyűszítve érzi: ezzel elvesztette egyik hatalmas fegyverét.

0 Tovább

bircahang

blogavatar

magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média